Pravda, alebo mýtus? Je naozaj táto spoločnosť taká výborná a slová Pána Ježiša platia skôr pre budúcnosť, alebo patria už minulosti? Často sa zamýšľam nad týmito slovami Pána Jažiša Krista. Prechádzam teraz veľmi ťažkým obdobím a možno práve o to citlivejšie vnímam slová: A všetci vás budú nenávidieť pre moje meno; ale kto vytrvá do konca, bude spasený. Určite pochopíte ak žijete u svokrovcov v jednej domácnosti, kde vás nikto vás nerešpektuje, nikto sa o vás nezaujíma, trpíte vy, vaša žena, deti, najradšej by ste všetko nechali tak a odišli niekam preč, ďaleko, kde vás nedostihnú štipľavé a veľmi cielené poznámky. Všetko je nastavené jednoducho proti vám. Prečo je to tak? Má to tak byť? Prečo sa darí zlým? Nikto nie je dobrý len BOH! Pravdivé slová ktoré presne vysťihujú dobu v akej sa momentálne nachádzame. Sme pod veľkým tlakom, v takejto nežičlivej atmosfére musí človek vedieť odpúšťať. Pravdu povediac to je to najťažšie zo všetkého, vedieť odpustiť svokrovi, svokre, švagrinej, švagrovi atd... Láska však prikrýva množstvo hriechov. (1 Pt 4,8)A všetci vás budú nenávidieť pre moje meno; ale kto vytrvá do konca, bude spasený. (Mk 13,13)
V takejto situácii ma občas napadne: musíš len vydržať, je ťažké mať rád niekoho kto o vás zle zmýšľa, ale kto vytrvá do konca, bude spasený.