Roky běželi dál, stále jsem o víře nijak nepřemýšlel a pozvolná na tuto událost zapomínal. Ted mi je 24 let v nedávné době jsem dostával od životé velmi težké kopance, najednou jsem se tu ocitl sám (už tu u sebe nemám žádného člena rodiny), kvůli finanční tísni jsem musel přestat studovat školu, která mě jinak bavila. Onemocnějl jsem nejrůznějšími chorobami kvůli kterým možná nebudu mít nikdy rodinu a to podotýkám nemluvím o žádné pohlavní chorobě, protože jsem s nikým nic neměl. Dělo se toho ještě hodně a pak přišla další těžká finanční krize, zdálo se že skončím na ulici.
Dostal jsem se ze stresu opět do situace, kdy jsem chtěl vše ukončit, tentokrát vlastní rukou, dokonce jsem měl už vše naplánované a napsané dopisy na rozloučenou. Ale den předtím, než jsem to chtěl udělat se začali dít podivné věci. Celý den ať jsem se podíval kamkoliv, všude se psalo o sebevraždě, všichni o nich mluvili. Asi třikrát jsem na toto téma i viděl něco v televizi. Když jsem pak šel spát, zdál se mi sen o mém otci (žije někde v USA) a zdá lo se mi, že by vše vzdal, kdyby se mi něco zdálo. Vím že je to asi pravda, sám si prošel peklem. Asi ve dvě ráno mě vzbudila potyčka lidí před mojim domem ,přijela policie a dlouho dělali kraval, nemohl jsem spat tak jsem zapnul televizi a začalo to znovu, první věta kterou jsem slyšel byla: ,,Spáchal jsem sebevraždu Angelo, po smrti můžu skončit na jednom jediném místě." Docela mi to nahnalo strach a já si vzpoměl na tu první příhodu, kdy jsem o tom prosil.
Než jsem opět usnul, po porvné v životě jsem se modlil, prosil jsem o odpuštění všeho, co jsem udělal a prosil jsem ho aby mě nějak zachránil, aby se vyřešilo aspon něco se zdraví a abych nějak získal určitý obnost peněz, který by mě zachoval střechu nad hlavou. Přísahal jsem mu, že když mě ted zachrání už nikdy nebudu nic takového plánovat.
Druhý den, mě jeden kamarád napsal, že by rád zašel pokecat na pár piv. Řekl jsem si proč sám si naposledy před tím než to udělám (pořád jsem byl rozhodnutej, ale byl jsem na vážkách nevím zda bych to doopravdy udělal. Nicméně kamarád dostal bláznivej nápad, že si zajde zahrát el. rulety (vím je to blbost taky jsem to nikdy nijak neprovozoval, protože takovému hazardu se vyhýbám), ale tenkrát jsem do toho hodil moje poslední peníze a velkým štěstím jsem nahle vyhrál přesně onem obnost o který jsem v noci žádal a já byl alespon finančně zachráněn.
Od té doby jsem dostal několi znamení, například když jsem vycházel z pošty o pár dní později, v duchu jsem zrovna přemýšlel nějak takto: ,,Je opravdu možné, aby to vše o Bohu byla pravda" a asi vteřinu na to mě zastavila postarší žena a zeptala se: ,,Můžu se vám zeptat? Jste věřící? Protože Bůh doopravdy existuje." To mě naprosto šokovalo a já nadtím začal přemýšlet, pak mi ten kamarád (prožil klinickou smrt),řekl co viděl (to stejné co hodně lidí ve stejné situaci) a já začal doopravdy věřit a začal číst bibli.
Od té doby jsou v mém životě pořád nějaké takové řekněmé znamení, když například se bavím s kamarádem že by jsme si konečně mohli najít kloubnost práci, ale nevíme jakou, Hned na to přišli další naši znamí aniž by jsme se zeptali oni nám jednu práci nabídli, tedy řekli nám o přijímacích pohovorech jak to dopadne ještě v tuto chvíly nevím. Vždy ale když jsem ted uplně na dně pomůžeme zázrak, ale vždy když najdu způsob (samozřejmě legalní a čestný) jak zaplatit všechny dluhy a začít konečně nový život, jsem zas něčím zražen na kolena až úplně dolů a tak to ted jse neustále pořád na dno záchrana, na dno záchrana. Ale na to se nemůžu spoléhat věčně, nevím co po mě chce, ze všech sil se snažím odstranit ze svého života hříchy jako je zlost, závist lenost atd. ale je težké ze dne na den změnit životní styl.
Asi si o mě nebudete myslet nic dobrého, ale jen jsem se chtěl s vámi podělit jak získal víru člen ateistické rodiny. Jen opravdu nevím co mám dělat, zda začít chodit do kostela, nebo chodit někam pomáhat, aby mě bylo dovoleno dostat se z problémů a začít žít normální a řádný život. I když zdraví pořád není ono, s vírou se ted cítím daleko lépe, je mi příjemněji. Objevil se u mne problém kvůli kterému mě doktoři poslali nutně na obřízku, to nic neznamnéna já jen, že jsem o tom našel zmínku v bibli, když Bůh uzavíral smlouvu s Abrahamem. Takže můj život je ted pořád takový, ale opravdu nevím jak se dostat jednou a provždy z těchto problému abych nemusel řešit kde další měsíc sloužím hlavu, zda budu mít na nájem atd přesto věřím.
Omlouvám se že je to napsané tak nějak kostrbatě a jistě je tu mnoho chyb, ale asi jsem si měl nejdříve srovnat myšlenky než začít psát. Prostě jsem se chtěl s někým podělit s tím co se mě ted dělo a stále děje.