Ja nepíšem to čo by ľudia radi počuli, ale čo hovorí Písmo. Ak sa chcem páčiť ľuďom, či sa budem páčiť Bohu? Napríklad mnohí by radi počuli, že Ježiš nemusel zomrieť, že to bola vražda, ktorá nemusela byť! atd.micron napísal:Ale nemôže to byť tak,ako to vysvetľuješ ty Mil ,že každému určil či bude hrešiť ,ako bude hrešiť a potom zato čo mu svojou vôľou prikázal ho bude trestať.To by už nebol dobrý , milujúci , spravodlivý a odpušťajúci otec akého nám predstavil ježiš.Ale mal by vlastnosti ktoré prislúchajú skôr satanovi. A nemaj nám za zle,že skúmame či máš pravdu,lebo v biblii sa píše ,že máme skúmať z akého ducha čo pochádza a poznáme to podľa ovocia čo prináša. A aké ovocie prinášaš ty Mil , keď predstavuješ boha s takýmito vlastnosťami ? Odrádzaš tým ľudí , ktorí by chceli uveriť.
No čo na to Písmo?
MAT2653Alebo či myslíš, že nemôžem teraz poprosiť svojho Otca, a pristavil by mi viacej než dvanásť legionov anjelov? 54Ale jako by sa potom naplnily písma, že musí byť tak? 55V tú hodinu povedal Ježiš zástupom: Ako na lotra ste vyšli s mečami a kyjami, aby ste ma zajali. Každý deň som sedel u vás a učil v chráme, a nejali ste ma. 56Ale toto všetko sa stalo, aby sa naplnily písma prorokov. Vtedy ho opustili všetci učeníci a utiekli.
Je tu nejaký maličký náznak toho, že sa to nemuselo stať? Alebo sa to stalo proti Božej vôli? Stratil tým snáď Judáš zodpovednosť za svoje činy?
Boh dopustil vo svojej milosti aby sa stalo to, čo predzvedel že sa stane. A toho ktorého predzvedel aj predurčil. Preto sa volal syn zatratenia! To ale nezbavuje zodpovednosti toho skrze koho sa toto deje!
Keď Boh odsúdi satana a jeho anjelov, tak to bude zlo? Alebo to bude nespravodlivý súd, len preto že satan je taktiež pod Božou vôľou? Boh dopustí podľa určeného času, aby sa zlo dialo tam kde sa nachádza, aby vyšlo zo sŕdc bezbožných ľudí ovplyvnených satanom, aby sa stala Božia vôľa ale aj Boží súd nad všetkými čo toto robia.
Boh predsa bude súdiť podľa spravodlivosti – podľa skutkov tých ktorí sú pod zákonom!