mam na mysli inteligentne formy života , aky mate na to pohlad?
ak su mozu mat dobry vztah zo stvoritelom ? mozu byt inteligentnejsie ale potom by sme nemuseli byt vrchol tvorstva?

Sú?položim jedoduchu otazku aky pohlad mate na mimozemstanov ...
Ak je platná spomenutá výpoveď Písma, tak určite majú, lebo Boh je tvorcom všetkého (rozmýšľaj v súlade s existenciou neviditeľných vecí - Z neviditeľného povstalo všetko viditeľné - Židom 11:3)ak su mozu mat dobry vztah zo stvoritelom ?
Sú podľa mňa menej a aj viac inteligentné -mozu byt inteligentnejsie ale potom by sme nemuseli byt vrchol tvorstva?
ta moja otazka bola skor rečníckeho charakteru , to ja s určietostou neviem povedat ci su alebo niesu na inej urovni .....ten vyrok s toho kazatela je taky neutralny..Sú podľa mňa menej a aj viac inteligentné -
ale potom by sme nemuseli byt vrchol tvorstva? Toto je, nehnevaj sa, nesprávne vyvodenie/záver tvojich myšlienkových pochodov.
My sme predsa vrcholom tvorstva tu na tejto Zemi. Ostatné nás nezaujíma. To čo nám chceš navodiť svojim odvodením je z pohľadu stavu inteligencie populácie vo vesmíre. Toto sa pretriasa na iných fórach, nie tu.
Ale urob si prosím ťa obraz a vychádzaj zo spomenutej vety.: "...to všetko tu už bolo,..." a aj to, čo ešte len bude, tu už bolo (otázka je, že kde to bolo?). Uvažuj, počul si už výrok, že história sa opakuje? Viac o tom nájdeš v Pálešovej "Angelológii". O určitých podobnostiach udalostí tu na Zemi. Ja sa tým už nezaťažujem.
Čítaj Kaz.3:1-15