Ale docvaklo Simon, veď som to aj priznal, keď som napísal, že v mojom živote je hriech a zhýralosť. A hriech a zhýralosť je sotva z Boha Otca a Pána Ježiša Krista.
Sám ste sa priznali, že nie ste údom pravej Kristovej cirkvi. Preto aj vaše názory a učenie nie je názorom a učením pravej Kristovej cirkvi. Katolícka cirkev je svätá, takže spĺňa vami predostreté kritérium na pravú Kristovu cirkev. No ako som už citoval detský katechizmus, existujú ešte ďalšie tri známky pravej Kristovej cirkvi, ktoré všetky spĺňa iba katolícka cirkev.
Ale hriech je aj vo vás a v katolíckej cirkvi a odkiaľ sa hriech berie vo vás a v KC?
Aké máte právo vy, satanov syn, kritizovať a súdiť pravú Kristovu cirkev? Keďže nenasledujete Krista, vaša kritika nepochádza od Krista.
Sotva z Boha Otca a Pána Ježiša Krista, lebo v Bohu Otcovi a Pánovi nieje žiadny hriech.
Opakujem detský katechizmus, že katolícka cirkev je svätá.
Takže akým právom ma súdiš.
Ja vás nesúdim, len verejne pomenúvam, čo predvádzate na verejnom fóre.
Moje skutky by ma usvedčovali z klamstva v prípade, keby som sa drzo odvážil tvrdiť, že som svätý a že som údom tela Pána Ježiša Krista a že moje skutky sú z Boha.
Vaše slová tu na tomto fóre vás z klamstva usvedčujú. Lebo síce tvrdíte, že katolícke učenie nepoznáte, inde píšete, čo katolícka cirkev učí a toto údajné učenie katolíckej cirkvi kritizujete, hoci je jasné, že ste si jej učenie vymysleli, keďže, ako priznávate, jej učenie nepoznáte a tieto vaše výmysly kritizujete. Ďalej hoci tu tvrdíte, že nie ste svätý a vaša kritika katolíckej cirkvi nie je z Boha, v skutočnosti vaše vymyslené učenie katolíckej cirkvi ostro odsudzujete. Prečo tu dávate rozumy, keď priznávate, že nie sú z Boha? Lebo hoci sa hráte na pokorného, v skutočnosti si myslíte, že máte pravdu v tom, čo tvrdíte. Takže áno je to falošná pokora z vašej strany.
A ty Simon vlastne nepoznáš v skutočnosti mňa a napriek tomu, ja ti neberiem právo ma kritizovať a napádať.
Kritizujem vaše prejavy na tomto fóre a tie sú viditeľné, sú teda poznateľné.
Mňa nazývaš pyšným, ale všimni si o koľko je tvoja pýcha a pýcha KC väčšia, lebo mi chceš zobrať aj to práve Vás kritizovať... Mňa nazývaš klamárom, ale ty a KC sa nemáte odvahu ku svojim klamstvám ani len priznať a pokojne ich vydávate za pravdu, moju pokoru nazývaš falošnou, ale KC je nemilosrdná, lebo žiadnu pokoru nemá a pokojne rozšliape každú pravdu, ktorá ju usvedčuje z lži a ktorá sa odváži ju kritizovať...
Vy však nekritizujete učenie katolíckej cirkvi, lebo som verejne dokázal, že katolícka cirkev neučí to, čo vy tvrdíte. Takže v skutočnosti ste na tom ešte horšie ako len tak, že učenie katolíckej cirkvi nepoznáte. Vy už predsa viete, že katolícka cirkev sa svätým neklania, naučil som vás to z katechizmu. Že ste to postrehli dokazuje citát, v ktorom napriek poznaniu učenia katolíckej cirkvi v otázke úcty k svätým sa opovažujete verejne tvrdiť očividnú lož, ktorú nemáte čím podložiť. Ja som citoval oficiálny prameň učenia katolíckeho náboženstva. Ak tvrdíte niečo, čo je v rozpore s týmto oficiálnym prameňom napriek tomu, že to viete, dopúšťate sa osočovania. Toto je zároveň ďalší dôkaz vašej hranej pokory, nedokážete sa ospravedlniť, že ste o učení katolíckeho náboženstva tvrdili omyl, miesto toho sa snažíte spraviť spravodlivým tým, že tvrdohlavo zapierate očividnú pravdu.
Kde som vás oklamal? No ukážte! Ja vám dokážem citáciou vašich vlastných slov na tomto fóre, že som sa nedopustil krivého obvinenia voči vám (narozdiel od vás voči katolíkom).
Rozum je dar tela na poznanie sveta...
Boha však poznávame skrze dar Ducha...
A veru, dám všetko za to, aby som svoj telesný rozum zavrhol, lebo skrze ten je všetka nadutosť, všetka pýcha, zvody, klamstvá, smilstvá, vraždy a nepokoj...
Náboženstvo je božské svetlo; pretože vedomosti, ktoré nám náboženstvo poskytuje, sú vzácnejšie nad všetky pozemské vedomosti. A tieto vedomosti tiež pochádzajú od Boha, pretože On nám ich zjavil. Náboženstvo je teda svetlom pre náš rozum, keďže ním človek poznáva svoj cieľ i cestu k nemu. Kto má náboženstvo, podobá sa pocestnému, ktorý v tmavej noci má so sebou svetlo; kto nemá náboženstvo, tápe v temnotách. Písmo sv. vraví: "Sedí v temnotách a v tieňu smrti." (Iz. 9. 2., Luk. 1. 79.). Taký človek má oči, ale nevidí; je ako slepec. Preto sa nazýva sám Kristus, ktorý nám pravé náboženstvo priniesol, "svetlom sveta"; hovoriac: "Já som svetlo sveta! Kto ide za mnou, nechodí v temnotách." (Ján 8. 12). Náukou Kristovou, teda sv. evanjeliom bol rozum náš osvietený. Ten je teda v pravde osvietený, kto má náboženstvo; kto ho nemá, je nevedomý, i keby si o sebe viac domýšľal.
.. A všetky tieto veci s radosťou vymením za dar Ducha a telesnú myseľ vymením za duchovnú, lebo tá je Božia a dokonalejšia ako ľudská, veď skrze myseľ človeka, sme poznali dobré a zlé a práve pred týmto poznaním nás Boh varoval...
Prví naši rodičia sa neprehrešili tým, že používali rozum. Prví naši rodičia zhrešili tým, že neposlúchali príkazu Božieho, ale jedli zo zakázaného ovocia.