Prečo musí trpieť aj človek ktorý uveril v Ježiša Krista a je znovuzrodený? Nemalo by to byť práve naopak no nie? Tí čo robia zle by mali trpieť a nie aby to bolo naopak. Písmo však nikde nehovorí, že nás utrpenia celkom obídu. Ba dokonca hovorí o prenasledovaní pre meno Pána Ježiša Krista. ( Jn 15,18 ) ( Mt 10, 22) Človek ktorý pozná písmo si iste spomenie na Jóba a jeho utrpenie. Aj naša viera je často skúšaná rôznymi pozemskými starosťami, starosťami o živobytie, o rodinu, o holý život. Často nemôžeme spať pre rôzne problémy ktoré sme si nechali zájsť až pod kožu. Sme vystresovaný, bojíme sa čo nám prinesie zajtrajší deň. Má to tak byť? Vyžaduje od nás Boh takéto utrpenie a obeť? Určite nie! Máme sa odovzdať do Jeho dobrotivých rúk z dôverou a On sa o naše potreby dokonale postará. ( Mt 6,25-26 ) Boh sa staral o Izrael 40 rokov na púšti keď vyšli z Egyptskej zeme, z otroctva. V Biblii čítame, že ich tam Boh živil mannou ktorú nepoznali. Boh skúšal ich vieru a skúša aj našu dôveru v neho ako obstojíme v čase skúšok. Vrátime sa obrazne povedané do Egypta? Budeme hrešiť a nadávať na Boha keď sa nám prestane dariť? Alebo mu budeme z dôverou slúžiť a chváliť Ho aj keď sa nám práve teraz nedarí?( Úvaha na tému utrpenie znovuzrodeného kresťana v dnešnom svete )
Ježiš spal v čase najvačšej búrky v lodičke ktorou zmietali vlny. ( Mk 4,38 ) Možno si teraz poviete, ale ja mám vieru prečo ma potom stále prenasleduje smola? Povedzme si rovno, čo robíš pre Božie kráľovstvo? robíš to čo od teba Kristus naozaj chce? Dôveruješ Kristovi, že sa v Jeho mene stane zázrak? ( Lk 18,8 ) Kristus od nás očakáva vieru, vierou môžeme pohnúť i horami. ( Mt 21,21 ) V takomto duchu sa stráca akákoľvek pochybnosť a prichádza na radu skutočná viera. I veľký proroci museli prejsť utrpením, spomeniem za všetkých proroka Daniela ktorého hodili do jamy z levmi a vieme čo sa potom stalo ďalej ako ho Boh zachránil. Skúšky a pokušenia tú nie sú len tak náhodou. ( 2 Kor 12,9 ) ( 1 Pt 1,6-7 ) Kristova moc sa najviac dokazuje v zlom období a čase skúšok.