vcelku sa s tym sa suhlasit , aj ked myslim ze clovek napreduje a rastie......Naše vnímanie je položené väčšinou na tom, čomu chápeme, čo v nás zarezonuje a vyvolá vnímanie typu – „áno, to je pravda“. Ateista s stotožní s myšlienkami o neexistencii Boha, moslim s myšlienkami koránu, ja s Bibliou, niekto čaká UFO. Ty zrejme tiež prikloníš k čomusi načo tvoja duša,duch povie áno. Každý si toto svoje hľadanie musí poriešiť sám. Je pochopiteľné, že množstvo rôznych názorov často spôsobí skepsu, ale nedá sa ostať bokom a neveriť ničomu, pretože aj to je už akýsi postoj.
to je skor o tom ze sa clovek uci ....a uci sa najlepsie na vlastnych cbybach...ak ti pomoha biblia a snazis sa podla nej zit dobri zivot nenamietam nato....skor namietam na to ze servirujete tu knihu ako bozie slovo ...a vsteko co je pomimo vam nestoji ani za zmienku...Ale nie, neni tam zas až taký rozdiel. K základom varenia ťa niekto naučí, prípadne vezmeš kuchársku knihu, nikdy nezačneš len tak svojvoľne hádzať suroviny do hrnca. Iste, že po čase každý dobrý kuchár začne experimentovať a vkladať svoje vlastné chute do prípravy. V živote mi základ dáva Biblia ale je mnoho životných situácií, kedy presný návod nemáš a vsunieš tam svoju „koreninu“, teda to čo si myslíš, že je práve správne.
tak sa snaz, ja sa snazim...preco si myslis ze je napisane v biblii....Lebo každý, kto robí zlé, nenávidí svetlo a nejde k svetlu, aby neboly trestané jeho skutky. 21Ale ten, kto činí pravdu, ide k svetlu, aby boly zjavené jeho skutky, že sú vykonané v Bohu.Ja nemám rada reči o ďalšom poznaní, ako keby o niečom väčšom, o akejsi nadstavbe. Vždy ide o nejakú úchylku, schválne sa zahaľujúcu do mystiky. A myslím si, že ak by človek dokázal žiť aspoň polovicu z toho čo je v Biblii, že je frajer.
logicky energia musi mat zrdoj -a kto je ten zdroj?(boh) ak by si pochpopila ze ta energia prechadza aj tebou a ty ju svojvolne(Podla svojej vole) ohybas podla svojho vedomia-ci uz an dobre veci alebo aj an zle asi by si si dva krat rozmyslela co robis , po dalsie mas vacsiu uctu k vsetkemu stvoreniu .....aj samotnym ludom ....Ak neuznáš stvoriteľa, tak máš problém, nakoľko naozaj niečo musí byť z niečoho a energia sa pretransformováva. V prípade stvoriteľa tento problém odpadá (teda pre mňa aspoň), nakoľko nevieme čo značí byť mimo priestor a čas, aké tam fungujú zákonitosti a nepoznáme čo je to byť „len“ Duchom.
A to auto, veď dobre, človek premenil energiu, ale predsa sa nestal autom a teda auto nie je konštruktér...
dlho som sa rozmyslam co znamena milovat boha svojho budes celou svojou dusou ,myslou a silou .(otazka ako?) ako mozes milovat nieco co dokonale nepoznas ? asi len tym ze sa podriadis jeho zakonom....
konecna odpoved k autu ...clovek len pouzil energiu a pretrasformuloval ju na hmotnu vec .....ale on tu energiu pouzil len svojvolne...niekto zabije ,niekto miluje
no doslovny vyklad biblie tusim to pavel obhajoval k tomu sa nechcem ani velmi vyjadrovat ...je to na straom uzamknutom fore....a som zasade proti trdeniu ze vzniklo vsetko naraz ....